بارش باران و لغزندگی معابر در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزییاتی درباره درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال موزه‌ها فردا شنبه (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) تعطیل است امنیت غذایی از ارکان امنیت ملی است همه آنچه باید درباره حساسیت فصلی بدانید جلوگیری از ۳ هزار سقط عمد جنین سالم در کشور حریق منزل مسکونی در بلوار میرزا کوچک خان + تصویر حادثه(۱۳ اردیبهشت) شاهرخ‌خان دستگیر شد (۱۳ اردیبهشت) بارش باران و لغزندگی معابر در جاده‌های خراسان رضوی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزئیات لحظه پیدا شدن «یسنا دیدار» از زبان کایت سوار نیشابوری+فیلم برخورد مرگبار کامیون با پژو پارس در نزدیکی مشهد با ۲ کشته و زخمی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو | توضیحات مدیر‌عامل هلال احمر گلستان درباره پیداشدن یسنا، دختر گم‌شده ترکمن یک سوم شهرستان‌های خراسان رضوی فاقد مرکز پزشکی قانونی هستند مشهد، میزبان سومین همایش ملی مدیران خیریه دارالاکرام| بورسیه تحصیلی برای ۸ هزار دانش‌آموز نیازمند روایت مادر «یسنا دیدار»، از روز ناپدیدشدن دختر ۴ ساله‌اش + فیلم آخرین اخبار از عملیات جست‌وجوی «یسنا»، دختر گم‌شده ترکمن + ویدئو (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) چه زمانی تپش قلب نگران کننده است؟ | علائم حمله قلبی را بشناسید یک خبر خوب برای طرفداران شکلات! هورمون اکسی توسین؛ درمان آلزایمر چه زمانی کلسیم بهتر جذب می‌شود؟
سرخط خبرها

دلیل درد دندان عقل چیست؟ | چگونه از درد دندان عقل پیشگیری کنیم؟

  • کد خبر: ۸۸۰۹۶
  • ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۰
دلیل درد دندان عقل چیست؟ | چگونه از درد دندان عقل پیشگیری کنیم؟
دندان عقل یا سومین دندان آسیا، عقب‌ترین دندان در هر یک چهارم فک انسان می‌باشد. این دندان معمولا در سنین ۱۷ تا ۱۹ سالگی می‌روید.

به گزارش شهرآرانیوز، هنگامی که دندان عقل بیرون می‌آید، از زیر سطح لثه به سمت بالا فشار می‌آورد. اگر خوش شانس باشید، در پشت دو دندان آسیاب دیگر شما ظاهر می‌شود. در این سناریو، دندانپزشک شما احتمالاً دندان‌های شما را کنترل می‌کند، اگرچه معمولاً نیازی به برداشتن آن‌ها نیست.

با این حال، بسیاری از مردم متوجه می‌شوند که فک‌هایشان خیلی کوچک است، که منجر به فضای کافی برای این دندان‌های اضافی نمی‌شود. وقتی دندان عقل بیرون می‌آید، کمبود فضا می‌تواند باعث شود که دندان‌های عقل به سمت بالا فشار بیاورند، گیر کنند یا به طور کامل بالای سطح لثه ظاهر نشوند. این دندان‌ها به نام نهفته شناخته می‌شوند. حتی ممکن است دندان عقل نهفته داشته باشید که نتوانید آن‌ها را ببینید، زیرا زیر سطح لثه قرار دارند.

این دندان‌های نهفته هستند که بیشتر در معرض پوسیدگی و عفونت دندان هستند. تمیز کردن آن‌ها ممکن است دشوار باشد، زیرا در کنار هم شلوغ هستند یا به طور کامل بیرون نیامده اند، که منجر به خطر بالاتر عوارض دندانی می‌شود. بحث در مورد اینکه آیا دندان‌های نهفته باید به طور معمول برداشته شوند، حتی در مواردی که هیچ عارضه‌ای وجود ندارد، وجود دارد. یک بررسی سیستماتیک در سال ۲۰۲۰ منتشر شده نشان داد که شواهد محدودی وجود دارد که بر اساس آن تصمیمات درمانی در مورد برداشتن دندان‌های بدون علامت نتیجه گیری شد که دندانپزشکان باید تخصص بالینی و انتخاب بیمار خود را در نظر بگیرند.

چرا دندان عقل درد می‌کند؟

بسیاری از ما درد را با دندان عقل مرتبط می‌دانیم، اما علم پشت این موضوع چیست؟ این دندان‌ها در پشت دهان، یکی در هر طرف در هر دو فک بالا و پایین ظاهر می‌شوند. اگر در پشت دهان خود احساس ناراحتی می‌کنید و در گروه سنی معمولی قرار می‌گیرید، یکی از نشانه‌های آشکار بیرون آمدن دندان عقل است، بنابراین فردی در اواخر نوجوانی یا اوایل دهه بیست سالگی خود. علائم دیگر ممکن است شامل قرمزی یا تورم لثه باشد. طبیعی است که با فشار دادن دندان‌ها از طریق لثه احساس ناراحتی کنید و این جای نگرانی نیست.

بیشتر درد دندان عقل به این دلیل رخ می‌دهد که لثه اطراف آن در اثر کاهش تمیز کردن عفونی می‌شود، زیرا دندان خیلی عقب مانده است یا به طور کامل بیرون نیامده است. طبق باور عمومی، معمولاً به دلیل رویش دندان‌ها نیست.

از آنجایی که دندان عقل اغلب جای زیادی ندارد، غذا به راحتی می‌تواند به دام بیفتد که می‌تواند منجر به عوارض دندانی شود. چه از مسواک برقی استفاده کنید چه از مسواک دستی، رعایت بهداشت دهان و دندان برای دندان عقل بسیار مهم است.

بنابر این درد دندان عقل بیشتر به دلیل لثه عفونی و ملتهب است. بهترین توصیه این است که سعی کنید تا آنجا که ممکن است با استفاده از آب نمک یا آنتی باکتریال آن ناحیه را تمیز کنید. دهانشویه و در صورت تداوم درد یا زیاد شدن درد به دندانپزشک مراجعه کنید.

چرا دندان عقل داریم؟

شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چرا ما در وهله اول دندان عقل داریم اگر ممکن است مشکلی ایجاد کند؟ پروفسور فون کرامون تابادل، انسان شناس، پس از اینکه خود چهار دندان عقل را درآورد، کنجکاو شد که چرا بسیاری از مردم از شلوغی دندان رنج می‌برند. او مطالعه‌ای را رهبری کرد که در سال ۲۰۱۱ در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا منتشر شد و دریافت که اجداد ما آرواره‌های بزرگتری نسبت به ما امروز داشتند.

تحقیقات او به این نتیجه رسید که شکل فک انسان احتمالاً در طول زمان به دلیل تغییر در رژیم غذایی ما تکامل یافته است. در فرهنگ‌های شکارچی-گردآورنده، غذا به طور معمول‌تر و فیبری‌تر بود که نیاز به جویدن بیشتر داشت. نیروی بیشتری مورد نیاز بود، به این معنی که فک پایین افزایش یافته و بیشتر بیرون زده است؛ بنابراین اجداد ما فضای بیشتری برای آن دندان عقل داشتند.

با ظهور کشاورزی، رژیم غذایی ما به سمت غلات و غذا‌های فرآوری شده بیشتر سوق پیدا کرد که معمولاً نرم‌تر هستند و به نیروی کمتری برای جویدن نیاز دارند. این بدان معناست که ما در حال حاضر معمولاً استخوان‌های فک کوچکتری داریم و فضای کمتری برای رویش دندان‌های عقل داریم. این باعث ازدحام بیش از حد می‌شود که به نوبه خود خطر مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان و عفونت را افزایش می‌دهد.

منبع: جام جم آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->